Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"На ділянці Калинівка - Логвинове - Нижнє Лозове у напрямку до н.п. Луганське і Світлодарськ періодично фіксувалися перестрілки. Бойовики і російські військовослужбовці намагалися виставляти заслони і вели безладний вогонь по основних транспортних шляхах на цій ділянці", — зазначив він.

За словами Тимчука, в районі Дебальцевого (південніше і східніше населеного пункту) фіксується наявність підрозділів Збройних сил РФ.

Ці підрозділи відмінно екіпіровані, озброєні і споряджені (замасковані під "армію Новоросії"). Зокрема, зафіксовані 3 батальйонні тактичні групи (БТГ) російських військ і 2 артилерійські групи (всього - 35 танків, 68 ББМ, до 50 гармат ствольної артилерії і 24 установки РСЗВ),
— повідомив координатор ІС.

Ці БТГ, пише Тимчук, взяли безпосередню участь у боях за Дебальцеве у взаємодії з бандформуваннями "ДНР" і «ЛНР".

"Командні структури, які керували "Дебальцевською операцією" (включаючи пункт управління артилерійським вогнем), також укомплектовані кадровими офіцерами РФ. Під час "операції", як і зараз, перед підрозділами ЗС РФ діяли бандформування з місцевих бойовиків (зараз займають позиції в самому місті і в північному напрямку), які набагато гірше озброєні і екіпіровані", — додав Тимчук.

Зазначимо, в ніч на 20 лютого основний вогневий удар бойовики завдали по населених пунктах на Донецькому напрямку.