"Очевидно, що врегулювання ситуації, що склалася в Криму, вийшло на міжнародний рівень. Проте було б великою помилкою, якщо негайно, сьогодні - завтра, не будуть створені механізми для пошуку шляхів вирішення всередині самої України. Верховна Рада України і Верховна Рада Криму (кожна зі своєї сторони) повинні вже сьогодні сформувати спеціальні депутатські комісії, які повинні спільно почати обговорення всіх питань, що, на думку сторін, призвели до різкого загострення ситуації", — заявив він.

Читайте також: Путін втратив зв’язок з реальністю, — Меркель

На думку голови Меджлісу, до комісії мають увійти народні депутати України, які проживають в Криму, вибрані, як по мажоритарних округах, так і від політичних партій.

"Зайве говорити про те, що початок спільного обговорення не повинно обставляться ніякими ультиматумами. Впевнений, що вже сам початок такої роботи стане важливим сигналом для суспільства і буде сприяти зниженню напруженості", додав Чубаров.

Тим часом російські військовослужбовці здійснюють моральний та фізичний тиск на українських прикордонників, змушуючи перейти на свою сторону.