"Я добре вивчив усі матеріали справи. Я категорично не визнаю усі бездоказові обвинувачення, які мені висувають. Також я заявляю про готовність давати покази, які доведуть безпідставність обвинувачення, яке є політичним", — сказав Луценко в понеділок, 8 серпня, на засіданні Печерського районного суду Києва після підготовчої стадії досудового слідства.

Юрій Луценко також заявив, що не визнає позову МВС у частині начебто незаконного виділення квартири своєму водієві Леоніду Приступлюку і, враховуючи це, переконаний, що за позовом МВС має відповідати житлово-комунальна комісія МВС. Луценко також наголосив, що він не визнає і цивільного позову громадянина Давиденка, на якого завели оперативно-розшукову справу, враховуючи водночас той факт, що в розпорядженні суду досі немає будь-якого цивільного позову від нього.

"Також я не визнаю позову МВС щодо матеріальних втрат через святкування Дня міліції і позову Пенсійного фонду щодо матеріальних втрат, бо я пенсію не отримую", — зазначив екс-глава МВС.

У свою чергу, Леонід Приступлюк заявив, що суть обвинувачення йому незрозуміла, вини та цивільних позовів до нього він не визнає, але покази у суді для встановлення істини давати буде. Інший фігурант справи Володимир Тарасенко також підкреслив, що вини не визнає, але співпрацювати із судовим слідством буде.

Ще один учасник справи Олег Павленок, у свою чергу, заявив, що також не визнає вини, хоча обвинувачення для нього є зрозумілим, а покази у суді надаватиме після допиту свідків.