Згідно з повідомленням, жертвами катастрофи стали громадяни таких держав:

Нідерланди – 154
Малайзія – 43 (в тому числі 15 членів екіпажу і 2 немовлят)
Австралія – 27
Індонезія – 12 (в тому числі 1 немовля)
Великобританія - 9
Німеччина - 4
Бельгія – 4
Філіппіни – 3
Канада – 1
Не перевірено – 41

“Malaysia Airlines” повідомляє про трагедію найближчим родичам пасажирів і членів екіпажу. У європейському підрозділі компанії пояснили, що, згідно з планом, літаки з родичами вилетять з Амстердама. Дата вильоту поки не визначена.

У компанії зазначили, що “Malaysia Airlines” буде приймати альтернативні маршрути у всіх європейських рейсах.

Malaysia Airlines рейс MH17, який здійснював регулярний рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, впав на сході України. Malaysia Airlines підтверджує, що літак не подавав сигналу лиха. Звичайний маршрут польоту був раніше оголошений безпечним Міжнародною організацією цивільної авіації. Міжнародна асоціація повітряного транспорту заявила, що повітряний простір літака був у зоні, яка не підлягає обмеженням,
- йдеться в повідомленні авіакомпанії.

Водночас Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп повідомила, що на борту малазійського авіалайнера, що розбився на сході України, перебували 27 громадян країни. Крім того, вона зазначила, що в результаті катастрофи загинули 100 учасників міжнародної конференції з боротьби зі СНІДом, яка повинна була пройти в Мельбурні. Серед них міг перебувати, за деякими даними, колишній президент Міжнародного товариства СНІДу Джоеп Ландж, який близько 30 років займався дослідженнями в цій галузі.

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Загинули усі 295 людей, які були на борту. На борту Boeing 777 перебували громадяни щонайменше 9 країн.

Перші загони бойовиків добралися до місця падіння малайзійського лайнера. "Чорні ящики" з авіалайнера бойовики збираються передати на експертизу до Москви.

Станом на 7:00 18 липня на місці катастрофи авіалайнера Малайзійських авіаліній на сході Донецької області знайдено тіла 121 загиблого.