Про це йдеться у звіті Міжнародної дорадчої групи, що діє за мандатом генсека Ради Європи, передає "Європейська правда".

Зауважимо, дані офіційного розслідування досі не публікувалися.

Судячи з матеріалів справи, відповідальність за більшість вбивств, скоєних 20 лютого 2014 року, може бути покладено на співробітників "Беркуту"... Аналіз сотень годин відеозаписів та матеріалів з інтернету дозволив встановити 21-24 співробітників "Беркуту", які стріляли в учасників акцій протесту, що піднімалися вулицею Інститутською,
— йдеться у документі.

Також у звіті наголосили, що беркутів ці не могли самостійно застосовувати зброю без наказу їхнього керівника, Дмитра Садовника.

За даними Міжнародної дорадчої групи, більшість євромайданівців, що загинули 20 лютого, отримали поранення з автоматів Калашнікова калібру 7,62*39, який був у наявності у бійців "Беркуту".

Читайте також: Воины света, воины добра. Вражаючі фото з розстрілу Майдану (18+)

Як йдеться у звіті, група Садовника отримала приблизно 20 автоматів АКС-47. Автомати не повернули на місце зберігання, вони зникли.

"У ході розслідування за допомогою аналізу траєкторії куль було встановлено, що понад 30 осіб було застрелено з-поза бетонної барикади біля виходу зі станції метро "Хрещатик" на вулиці Інститутській, що співвідноситься з численними записами в мережі інтернет, на яких видно, як співробітники "Беркуту" в уніформі з жовтими пов'язками стріляють з цього місця", — йдеться у звіті МДГ.

Нагадаємо, за даними Ради Європи, відсутність координації між правоохоронними органами України призвела до неефективності розслідування подій, які відбулись на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках.