П'ять груп спільних патрулів контролюватимуть ситуацію в Маріуполі з 11:00 до 22:00, повідомив офіцер взаємодії з гроадськістю сектора "М" Юрій Піскун,
— передає сайт міста Маріуполя 0629.com.ua.

Патрулі будуть складатися з маріупольської самооборони, батальйонів Азов та Івано-Франківськ.

Головним завданням патрульних груп буде припинення правопорушень з боку українських військових, місцевих жителів, а також виявлення диверсійних груп в Маріуполі, повідомив полковник Піскун.

За словами полковника, спочатку в ході проведення АТО в Маріуполі патрулювання вулиць здійснювалося однією патрульної групою, але в середу, 12 листопада, кількість патрулів збільшилася до п'яти. Чотири з них патрулюватимуть кожен з районів Маріуполя, а п'ята група здійснюватиме контроль за залізничним вокзалом і автовокзалом міста.

До патрулювання залучені представники маріупольської Самооборони з членів ОФ Маріупольська дружина. Після оформлення відповідних документів в патрулюванні візьмуть участь члени ГО Новий Маріуполь, розповів Піскун.

Він також заявив, що в разі загострення ситуації в місті патрулювання проводитиметься цілодобово, а кількість патрулів буде збільшено.


Відео Никита Легкий.

Патрулі мають повноваження до затримання правопорушників: як з числа українських військових, так і з числа місцевих жителів. Затримані будуть направлятися в органи МВС і військову комендатуру для з'ясування обставин і можливого покарання, відповідно до законодавства України.

До слова, сотні маріупольців вийшли на головну площу міста на віче. Виступали за територіальну цілісність та проти російської окупації.