У дебатах візьмуть участь люди з різних регіонів України, а також спеціальні гості з України, Британії та Росії. Учасники обговорять ключові виклики, що постали перед Україною після буремних подій останніх місяців.

"Час запитань" складатиметься з трьох випусків, запис яких відбудеться 31 травня у Львові, 7 червня в Харкові та 11 червня в Києві. Програму вестиме Олег Антоненко, кореспондент Всесвітньої служби ВВС родом з України. Гості та учасники дискусії зберуться у найвпізнаваніших місцях цих трьох міст. Буде також забезпечений відеозв’язок з Москвою та Лондоном.

Мені дуже хотілося взяти участь у цьому захопливому проекті, який ми робимо разом з телеканалом "24". Ми висвітлюємо події в Україні для нашої української, нашої російської аудиторії та для всього світу. "Час запитань" дає нам прекрасну нагоду обговорити найважливіші проблеми сьогоднішньої України та зазирнути у завтрашній день. І цього разу ми говоритимемо не з політиками, а напряму з людьми, які творять історію своєї країни,
каже Олег Антоненко.

Команда ВВС Україна як частина Всесвітньої служби ВВС пильно стежила за подіями в Україні. Її об’єктивні репортажі і аналітичні матеріали користуються великим попитом в україномовної аудиторії. Впродовж кризи в Україні відвідуваність сайту bbc.ua збільшилася вдвічі, а в пікові моменти її аудиторія зростала в чотири рази.

Коли до нас звернулася Всесвітня служба ВВС із пропозицією такого проекту, ми погодилися, не вагаючись. Такі масштабні телевізійні дебати – це абсолютно новий досвід для нас, і я впевнений, що ми впораємося. ВВС – це еталон журналістських стандартів, завдяки їхньому досвіду та сучасним технологіям ми створюємо унікальний спільний проект, який дасть можливість організувати живе спілкування між людьми з різних куточків України, Європи та Росії. Учасники проекту зможуть висловити своє бачення подій в України та спробувати знайти точки порозуміння і шляхи вирішення існуючих проблем,
— розповів Роман Андрейко, Генеральний директор телеканалу новин 24.

Дебати "Час Запитань" зі Львова вийдуть в ефір Телеканалу новин "24" о 21:00 за київським часом у неділю, 1 червня; з Харкова – о 21:00 у неділю, 8 червня; з Києва – о 20:00 у четвер, 12 червня. Також програму можна буде переглянути на сайті ВВС Україна (bbc.ua). Ключові моменти будуть представлені на сайті Російської служби Бі-бі-сі (bbcrussian.com).

Більше інформації можна отримати:

BBC Global News Communications — lala.najafova@bbc.co.uk

Телеканал новин 24 — o.fil@24tv.com.ua

Додаткова інформація:

BBC Україна надає свій контент через веб-сайт bbc.ua, де користувачі можуть почитати новини, репортажі й аналітичні статті, оглянути фотогалереї і відео. Рубрика "Спецпроекти" на bbc.ua містить редакційні ініціативи ВВС Україна і тематичні репортажі. Спеціальна рубрика "Україна" містить інформацію та аналітику, присвячену подіям в країні. А в рубриці Школи журналістики ВВС можна ознайомитися з засадами редакційної політики та вимогами щодо використання неупередженої лексики і стилістичними особливостями репортажів для ТБ, радіо та онлайну. Щотижня аудиторія сервісів ВВС з міжнародних новин, включно з Всесвітньою службою ВВС, телеканалом BBC World News та bbc.com/news сягає 256 мільйонів. Тижнева аудиторія новинних сервісів ВВС – таких, як Всесвітня служба ВВС, телеканал BBC World News та bbc.com/news - становить 256 мільйонів людей.

Телеканал новин "24" - перший український цілодобовий новинний канал, принцип роботи якого – «тільки факти». Місія телеканалу - оперативна, об'єктивна і незаангажована подача новин, цікавої та важливої для глядача інформації 24 години на добу. Глядачі телеканалу "24" - активні амбітні люди з власною точкою зору, чоловіки і жінки 25 +. Саме їм потрібен телеканал, якому можна довіряти. Українська аудиторія телеканалу становить 21 мільйон глядачів. Високий професіоналізм журналістів, об'єктивність і неупередженість у редакційній політиці, цілодобовий доступ до новин - чинники, які зміцнюють позиції телеканалу новин "24" як надійного джерела інформації.