Відео з побиттям облетіло інтернет, і мабуть по цьому відео працівників міліції можна було індетифікувати. Проте досі жодний міліціонер не затриманий, жодному не пред’явлена підозра. І що найгірше, і з “в’язнями Банкової”, і з іншими людьми, які тут постраждали під час сутичок на Грушевського та Інститутській, органи прокуратури мало контактують,
- повідомила голова Amnesty International Тетяна Мазур.

Вона зазначила, що потерпілі не в курсі перебігу розслідування, а також їм не виплатили компенсацію за ушкодження. В організації відзначають, що єдина справа, за яку умовно покарали двох рядових міліціонерів, це справа “козака Гаврилюка”.

Дивіться також: Активісти під ГПУ вимагали покарати винних у злочинах проти Майдану

Крім того, на акцію прийшли близько 10 постраждалих під час розгону протестів під Адміністрацією Президента 1 грудня. Учасники акції зазначили: хоч влада у країні змінилася, однак імена винних у побитті людей за рік не стали відомі.

Також учасники акції провели театралізоване дійство, під час якого відтворили розгляд справи "в'язнів Банкової". Активісти показали, як різні правоохоронні органи безрезультно передають справу один одному.

Фото: Олена Капустян