Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

За інформацією, наданою генеральним консульством України в Ростові-на-Дону, губернатор Ростовської області віддав розпорядження про розгортання в Куйбишевському районі пунктів для прийому біженців з України.

"Дії державної влади Російської Федерації можуть свідчити про підготовку російської сторони до можливого вторгнення на територію України через сухопутний кордон України", - зазначив Перебийніс.

Окрім того в МЗС нагадали про системні напади на прикордонників великими групами, до ста осіб, спеціально екіпірованих військовослужбовців Росії, оснащених сучасною зброєю, в тому числі гранатами і снайперськими гвинтівками.

Читайте також: Російські винищувачі двічі перетинали повітряний кордон України, — Міноборони

За словами речника МЗС, на території перед переправою Кубань - Крим виявлені до 15 танків, 10 БТРів, готуються три понтона для їх переміщення на півострів.

Нагадаємо, командувач Чорноморським флотом РФ Олександр Витко поставив ультиматум українським військовослужбовцям: "Якщо до 5-ї години ранку завтрашнього дня вони не здадуться, почнеться справжній штурм підрозділів і частин ЗС України по всьому Криму".

Раніше в Держприкордонслужбі розповіли, що російські військові поставили українським прикордонникам у Криму ультиматум: якщо ті сьогодні до 18:00 не приймуть присягу на вірність Росії, обіцяють застосувати силу.