Про це повідомив посол США в Польщі Стівен Мулл, передає BBC.

Президент Барак Обама розповів, що Україна може бути блискучою та процвітаючою демократією, якщо США та світове співтовариство їй допоможуть. Він вважає, що обрання Петра Порошенка президентом України було "мудрим вибором" для країни в скрутний час.

Я був глибоко вражений баченням ситуації пана Порошенка, зокрема через його великий досвід у бізнесі,
- розповів Обама про зустріч з Порошенком.


Американський президент також сказав, що обговорив з паном Порошенком план з відновлення миру та економіки України. За його словами, зустріч лідерів "Великої сімки" в Брюсселі буде важливою демонстрацією підтримки пана Порошенка з боку міжнародної спільноти.

На думку Обами, всі країни мають підтримати Порошенка та його уряд, включно з допомогою у військовій та правоохоронній сфері задля подолання нинішніх викликів.


Зазначимо, під час зустрічі у Варшаві, політики також обговорили зниження енергозалежності України від Росії. Крім цього, глави держав обговорили можливу участь США в підготовці українських військових і силовиків.

Нагадаємо, Рада національної безпеки при президентові США Бараку Обамі виділить українському війську 5 мільйонів доларів.