Про це він написав "Українській правді" під час спілкування у соцмережі Facebook.

Панасенко повідомив, що є громадянином США із 2010 року, а виїхав з України у 2002 році.

"Віз у ліс за місто, в містечко, де я колись жив, петарди. Усередині був, так званий, black powder - це старовинний різновид пороху, яким заряджають антикварну зброю (ту яка заряджається зі стовбура). Я використав black powder substitute - більш стабільний і менш вибухонебезпечний замінник. Вирішив проекспериментувати з піротехнікою, погана була ідея", - розповів він.

Панасенко запевняє, що такий порох не заборонений.

"Я його купив в магазині. Його було всього кілька чайних ложок. Просто ті штучки, які я змайстрував, вони хоч і розміром з палець, але небезпечні - може поранити сильно, якщо раптово вибухне. Змайстрував ці пристрої в якості свого нового хобі", - розповів підозрюваний.

"Я просто повіз ці петарди у ліс за місто на поїзді, тому як машину продав кілька місяців тому. Сусід про все знав, я ні про що не побоювався, але наступного дня він перелякався, розповів співробітнику, і так по ланцюжку людей дійшло до ФБР", - розповів Панасенко.

"Потім мою квартиру обшукали, забрали порох. Тиждень нічого не відбувалося. Мені до цього повідомили, що федеральна прокуратура відмовляється від звинувачень. Але 15 квітня мене викликали у поліцію. Я нічого не приховував, і не вважав це настільки серйозною справою. Поки я перебував в поліції, детектив повідомив мені про вибухи у Бостоні", - додав він.

За його словами, у штаті Нью-Джерсі для тих, у кого раніше не було проблем із законом, і кому загрожують звинувачення 3-й або 4-го ступеня є презумпція, що тюремний термін за це не дають.

"Тобто, в гіршому випадку, мені загрожує умовний термін. Що дуже неприємно, я б не хотів судимості у своїй біографії", - підсумував він.

Як раніше повідомлялося, що у Нью-Джерсі затримали українця, який намагався пронести дві саморобні бомби у поїзд.

Міністерство закордонних справ і Служба безпеки України перевіряють дану інформацію.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник розповів, що затриманий у США із саморобними вибуховими пристроями киянин Микита Панасенко виїхав до США вчитися самостійно, а не за програмою обміну