"Але ми взяли паузу через складну економічну ситуацію. (...) Три сторони (Україна, Росія та Євросоюз, — "24") повинні сісти і подумати над ситуацією, що склалася", — каже Азаров в ефірі Шустер-LIVE на каналі "Інтер".

За його словами, спершу Росія не хотіла тристоронніх перемовин, але згодом погодилася, але якщо вони відбудуться до саміту у Вільнюсі: мовляв, спершу домовимося, а тоді підписуйте.

Я скажу те, чого раніше не говорив. Ми відчули, що нам погано і попросили про допомогу у Євросоюзу. Попросили допомогти нам заключити договір із МВФ. Тоді усі погодилися. Але пройшов місяць, потім другий і нічого не відбулося. І от буквально вчора я отримав листа із МВФ. Вони запропонували підняти тарифи на газ та опалення на 40%, заморозити соціальні витрати, відмінити пільги для села... Продовжувати? Це стало останньою краплею. Ми зрозуміли, чекати більше нічого,
— пояснив він учорашнє рішення Уряду про відмову від асоціації.

Читайте також: Українці думають, що асоціація — це уже членство в ЄС, — Азаров

Азаров додав, що українська влада попросила віднестися до такого рішення із розумінням, сісти за круглий стіл та все обговорити.

"Я не бачу ніякої трагедії, якщо через півроку ми повернемося до цього питання (асоціації, — "24")", — додав прем'єр.

Як відомо, Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Це обурило багатьох українців, які вийшли на Майдан Незалежності у Києві та центральні площі міст України. Незважаючи на зливу та холод, на Майдані незалежності зібралися тисячі людей. Вже виступили лідери опозиції - Яценюк, Кличко та Тягнибок.