Андрій Насіковський обурений тим, що відбувається і припускає, що його не можуть зараз звільнити через Євромайдан. Це, на думку затриманого, викликало б обурення людей - "на волю відпускають людей, які начебто побили Чорновол".

У них (слідства - "24") не було підозрюваних. Виловили нас. Слідству треба нас випустити, але що придумати? Жодного доказу у них немає. Дали команду з самого верху прокурорам. Мене можна було затримати або на місці злочину, або якби на мене вказала Чорновол, - пояснив Насіковський, в якого є юридична освіта.

Він додав, що його допитували лише один раз 7 січня.

"Все це не просто мої слова, вони підтверджуються показаннями ряду свідків... Перебуваючи в Броварах, я робив багато дзвінків, не важко подивитися, де я був", - скаржиться підозрюваний.

Читайте також: Чорновол поговорила з Майданом по телефону

Насіковський розповів також, що його квартира на сигналізації. Спочатку йому обіцяли дати дані про час, коли він виходив і заходив додому, але пізніше ці записи виявились стертими.

Я тут перебуваю тільки тому, що впустив людину (затриманого Котенка, друга сім'ї, – "24") до себе переночувати, більше нічого у них немає. Де справедливість? Якщо мене випустять, то на Майдані буде шум, народ почне обурюватися, - припускає він.

"Хочу звернутися до Віктора Федоровича, Віктора Павловича (генерального прокурора України Віктора Пшонки): я зустрів Новий рік у в'язниці... До якого часу це триватиме?... Я не ображений на Тетяну Чорновол, я і не чув про неї, мені її по-людськи шкода, але яке відношення до цього маю я?", - поскаржився Насіковський.

Читайте також: МВС має результати експертиз щодо ймовірних нападників на Чорновол

Як відомо, в ніч на 25 грудня у Борисполі побили журналістку Тетяну Чорновол. У неї струс мозку та рани на обличчі. Крім того, в журналістки був зламаний ніс.

Чорновол підозрює, що напад на неї здійснили за наказом глави держави Віктора Януковича.