"Я об’їздила всю державу. Одне із базових питань: коли ви забороните Комуністичну партію? І чому парламент у нас забрав графу "національність"? Як це людям пояснювати, як це людям тлумачити?", — каже Фаріон в інтерв’ю "Главкому".

Вона нагадала, що у попередньому скликанні лідер "Свободи" Олег Тягнибок також реєстрував такий законопроект.

Шабаш Комуністичної партії у Верховній Раді свідчить про неймовірну злободенність цього законопроекту ("Про заборону комуністичної ідеології в Україні", — "24"). Якщо не ухвалить його цей парламент, ухвалить його інший парламент,
— додає вона.

На питання про здобуття Компартією на виборах 13,18% Фаріон порівняла КПУ із Адольфом Гітлером, за якого "також свого часу проголосувала більшість суспільства".

Читайте також: Фаріон звинуватили у членстві у КПРС

"Але цю партію було засуджено на Нюрнберзькому процесі. Так само треба засудити і комуністів. Перший крок – це закон про заборону комуністичної ідеології. Другий – Нюрнберзький процес над злочинною партією. Я не подарую комуністам того, що в мого діда були забрані всі землі. Я не подарую, що мене десять років в школі, а потім п’ять років в університеті вчили радянської історії, історії Комуністичної партії України, що мені жодної лекції не прочитали з історії України, що мені жодного слова в університеті не сказали навіть про Винниченка. Я вже мовчу про інших. Я ніколи їм цього не подарую", — аргументує вона.

Як відомо, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та його заступник у парламентській фракції Андрій Мохник зареєстрували у Верховній Раді законопроект про заборону комуністичної ідеології.