Харківські активісти прийшли до Адміністрації Президента України з вимогою відправити у відставку міського голову Харкова Геннадія Кернеса.

Вони прийшли на Банкову, передали звернення. Там були кілька діючих народних депутатів, навіть з "Партії регіонів". Це звернення потрапило до мене, я на нього відреагую. Комусь може подобатися діяльність Кернеса, а комусь – ні. Я, особливо до Революції гідності, не в захваті. Після його поранення моє ставлення трохи змінилося. Хто буде мером Харкова – в цьому і є квінтесенція децентралізації влади і делегування прав територіальним громадам. Вирішувати лише харків’янам, – сказав Глава держави.

Петро Порошенко додав: вибори міського голови Харкова можливі, коли нова Верховна Рада оголосить дострокові вибори до місцевих рад.


Одразу після парламентських виборів я внесу закон про децентралізацію влади, який викличе дострокові місцеві вибори. В тому числі й дострокові вибори харківського міського голови. Це компетенція парламенту – проголошувати дострокові вибори місцевих рад, – зауважив Президент.

До слова, сьогодні бойові дії ведуться лише в районі Дебальцевого.