"Люди розуміють, що ні революція, ні повстання, ні імпічмент президентові по вихідних за окремим графіком в обласних центрах не робиться. Тому я взагалі не радив би вживати такі слова, як повстання, революція... Не можна називати це повстанням, не можна називати це революцією, не можна говорити про те, що ми доб'ємося імпічменту", – покритикував Юрій Луценко в ефірі "5 каналу".

Він також гадає, що люди підуть на вулицю тоді, коли зрозуміють свій особистий інтерес, який співпадає з гаслами опозиції.

"Але йти до людей і організовувати звичку не перекладати відповідальність за країну на плечі опозиції, а боротися разом з опозицією за свій власний інтерес усім мільйонам тих, хто голосував за опозицію, дуже потрібно. У цьому я повністю підтримую і Арсенія Яценюка, і Олега Тягнибока і Віталія Кличка", – наголосив екс-міністр.

Окрім того, він зазначив, що не "збирається бути четвертим", адже єдність усіх трьох парламентських сил склалася.

"Я робитиму усе, аби їм допомогти. Я постараюся, після лікування чи разом з лікуванням, скоординувати дії тих інтелектуалів, які розуміють, що персональна зміна президента у цій країні – це ще не все", – відзначив він.

Нагадаємо, вчора вранці, 7 квітня, Президент України Віктор Янукович помилував декількох засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук.

Народний депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій розповів, що екс-міністр Юрій Луценко вже виступив на мітингу у Києві, щоправда, телефонічно.

На переконання нардепа-регіонала Михайла Чечетова, діяльність звільненого вчора екс-міністра Юрія Луценка запустить процес "потьмяніння" опозиційного небосхилу, більше того, внесе нервовість у лави лідерів опозиції.