Українцям півдня та сходу пояснюють, чим займається "побутовий" сепаратист, і закликають повідомляти до СБУ про потенційних зрадників.

Проект встановлення тематичних білбордів ініціювало Міністерство оборони, а допомогли втілити волонтери та благодійники. Реалізують його, крім Запоріжжя, на Одещині, Луганщині та Донеччині.

Читайте також: В Україну в’їхала колона з технікою НАТО

Профілактичну інформацію розмістять на зовнішніх носіях. Крім того, в регіоні поширюватимуть листівки аналогічного змісту – лише на Запоріжжі накладом близько 50 тисяч. У флаєрах та наліпках на під’їзди городянам нагадують правила поведінки у випадку терористичних атак.

Роз’яснювальна робота серед населення в умовах військового конфлікту є обов’язковою, особливо зважаючи на інформаційну кампанію проти мобілізації, наголошують у військкоматі.

За підтримку сепаратизму, згідно з новим законодавством, зловмисник може отримати від трьох років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

До слова, Запорізька обласна рада проголосувала за визнання Росії країною-агресором, а так званих "ДНР" і "ЛНР" — терористичними організаціями.