Про це пише оглядач американської газети The Wall Street Journal Брет Стівенс.

На думку журналіста, диктатури надають великого значення проведенню великих міжнародних спортивних заходів, бо вони "надають легітимність і випромінюють мужність". "Відмова Володимиру Путіну у всьому цьому повинна міститися в будь-якому плані його зміщення", - йдеться в статті.

ФБР і прокуратура Швейцарії "уважніше придивляються" до того, яким чином Росія отримала право на ЧС-2018.

Але чому б, як мінімум, не пригрозити бойкотом турніру на той час, поки російські війська залишаються на Україні?
— запитує автор.

На його думку, російські вболівальники не залишаться байдужі. "Росіянам потрібні не нові фінансові потрясіння і позбавлення (вони бачили і гірше), а перевиховання: їм потрібно пояснити, як поводяться в сучасному світі передбачувані великі держави", — пояснює Стівенс.

Читайте також: Путін втратить здатність підтримувати агресію, — екс-посол США

Автор вважає: росіяни занадто часто не чекають від своїх лідерів непідкупності або благопристойності, але сильно сподіваються на права Росії як світової держави. Бойкот ЧС-2018 або демонстрація того, що право на його проведення було досягнуте за допомогою корупції (і тому втрачено), покаже росіянам наслідки, коли країною керують недостойні люди.

Іншим уроком став би курс на озброєння України, щоб вона могла нанести загарбникам більш масштабних втрат, які неможливо заперечувати,
— пише автор.

Стівенс також рекомендує розширити "список Магнітського" в 10-50 крат, щоб Путін став непопулярний навіть у Кремлі.

Автор підсумовує: якщо Путін і буде зміщений, то лише тоді, проти нього повстане "інша країна" (а не тільки інтелігенція та середній клас Москви і Петербурга) — і не тому, що через нього люди зубожіли, а тому, що він їх принизив.

Читайте також: Путін атакуватиме не території, а об'єкти. Експерт назвав три головні мішені