Сотні людей у чергах, музика радянських часів та бойовики – так виглядав фарс під назвою вибори на Донбасі. Електорат – здебільшого озброєні до зубів чоловіки або цивільні похилого віку.

Подекуди псевдовибори більше були схожими на базар. Перед дільницями продавали овочі, ціна за кілограм – гривня. Безпосередньо на дільницях виборці з не меншим захопленням обирали булочки та кандидатів. Тим не менш, черги на псевдовибори подекуди були довгими. Врахувавши те, що на контрольованій бойовиками території залишилось багато людей з проросійськими поглядами, можна припустити, що й справді вони щиро йшли голосувати за вигадану "Новоросію", "ДНР", "ЛНР" чи просто мир. Бо ж ватажки терористів обіцяють вибити з Донбасу українську армію. А українську армію їм подають як ворожу.

Традиційно, в епіцентрі зрежисованих Москвою подій – російські канали. Навперебій показують величезні черги під дільницями, щоправда, з якихось причин, люди зі зброєю в кадри не попадають.

Натомість місцеві жителі, які не повелись на псевдовиборчий фарс, викладають в інтернет інше відео, на яких видно, що шалених черг до дільниць немає. А голосування – це банальне вкидання папірців до урни на вулиці без спостерігачів.

Служба безпеки України вже попередила, що розбереться з учасниками фарсу під назвою "вибори на Донбасі". Іноземних спостерігачів оголосять персонами нон-ґрата, а ті, хто голосував – стають причетними до повалення державного устрою. СБУ за фактом псевдовиборів вже порушила кримінальну справу.

Служба безпеки та Міністерство внутрішніх справ України кваліфікують все, що відбувається сьогодні на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, як масштабний злочин проти українських громадян, і документують масові факти терору, залякування, шантажу, підкупу, примусових робіт та викрадення людей. Визнавати результатів виборів, звісно ж, Україна не буде.