Їхній блокпост, який перекриває дорогу на Первомайськ, у двох з половиною кілометрах від сепаратистів. Українських військових неодноразово накривали вогнем з артилерії та мінометів. Не припиняються обстріли і останні декілька днів.

Аби безперебійно нести службу у зимові холоди, на блокпостах спорудили спеціальні бетонні "укриття" із "буржуйками" всередині.

У бійців – чотириногі помічники. Собаки на значній відстані відчувають наближення "чужих" та гавкотом сповіщають військових. На сторожі блокпостів стоять як професійні військові, так і добровольці. Примітно те, що на службу записуються навіть немолоді люди.

Мешканці Попасної кажуть, що у місті стало значно спокійніше. Бійці АТО та міліція постійно патрулюють вулиці. А світло та вода – практично без перебоїв.

Мешканці з острахом згадують минулорічний липень. Тоді місто контролювали сепаратисти. Йшли активні бої, стріляла важка артилерія, а людям доводилося рятуватися у підвалах.

Зазначимо, місія спостерігачів ОБСЄ отримує повідомлення про погіршення безпекової ситуації та збільшення кількості обстрілів у зоні проведення АТО, де з 9 грудня було оголошено "режим тиші".