Весь день спікеру несправжнього парламенту штучної "ДНР" довелось пріти на кордоні між Росією та окупованою Донеччиною. Джерело каналу новин "24" повідомило, що Андрія Пургіна затримали на пункті перепуску "Успєнка". Голова так званої Народної Ради саме повертався із Санкт-Петербурга.

Пізніше стало відомо, що у Пургіна таки немає проблем. Він залишився, аби підтримати свого, так би мовити, колегу, з яким їздив до країни-агресора. Насправді, на окуповані території не пускають керівника апарату так званої народної ради Олексія Алєксандрова. І таку капость йому влаштували лідер терористів Олександр Захарченко та заступник Пургіна Денис Пушилін.

Я, нагадую, керівник апарату донецької республіки. Мені без мотивів всяких було відмовлено у в'їзді. Посилаючись на усну вказівку чи то міністра, то пана Пушиліна. Приїхала велика група депутатів і журналістів, і ми з подивом дізналися, що пан Пушилін вигнав 5 депутатів із залу. Залишив 44 людини і цією кількістю спробував проголосувати недовіру апарату,
— прокоментував сам Алєксандров.

На проросійських сайтах прибічники сепаратистів весь день бризкають слиною: обговорюють заколот в самопроголошеній "ДНР". І припускають, що саме стало причиною гризні між лідерами терористів. Більшість називають Пушиліна зрадником і побоюються, що він віддасть окуповані території назад Україні.

Тим часом стало відомо, що Пургін із соратником таки прорвався у бік Донецька. Навіть прес-конференцію планував зібрати. Але зустріч з журналістами раптово скасували. І на момент підготовки цього матеріалу Андрій Пургін міста так і не дістався.

І щойно стало відомо, що так званого Голову Народної ради так званої ради "ДНР" Андрія Пургіна – заарештували у Донецьку. Разом із ним затримали його дружину. Про це повідомила прес-секретар Пургіна. Його звинувачують у спробі державного перевороту. Парламент так званої "ДНР" оточений бойовиками.