"Було затримано 234 людини, і сьогодні жоден з них не утримується під вартою", - сказав він.

За словами Пшонки, при виконанні протестуючими умов закону про амністію до 17 лютого всі кримінальні справи по затриманих будуть закриті протягом місяця.

"Якщо умови будуть виконані то протягом місяця всі кримінальні справи будуть закриті", - наголосив Генпрокурор.

Він вважає, що немає жодних перешкод для того, щоб активісти звільнили адмінбудівлі і вулиці Києва.

"Ніяких перешкод для того, щоб звільнить будівлі і вулиці немає. Скажу вам більше - їх не існує, якщо їх не придумають ті, хто не хоче спокою у нашій країні", - сказав Пшонка.

Він уточнив, що у законі чітко виписано, що повинна бути розблокована вулиця Грушевського в Києві, інші площі, провулки та бульвари, як у Києві, так і в інших містах країни, крім тих місць, де проводяться мирні акції протесту.

Пшонка додав, що звільнення активістами Майдану Незалежності, Будинку профспілок, Жовтневого палацу, Українського дому не є умовою для застосування закону про амністію.

Генпрокурор висловив сподівання, що 18 лютого у відомства будуть всі підстави для оголошення про початок застосування закону.

Нагадаємо, як повідомив раніше Штаб національного спротиву сьогодні звільнили з-під варти останнього з 234 активістів, затриманих під час акцій протесту.