""Референдум", який не визнають навіть сателіти РФ, можна призначати не на 16 березня, а хоч на сьогоднішній вечір. З таким самим успіхом, голосувати можна хоч за приєднання до РФ, хоч до Венесуели, чи Південної Осетії", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Росія не впевнена в своїх силах в Криму.

"Але така поспішність говорить лише про одне – Росія не впевнена в своїх силах в Криму. І тому поспішає приєднати півострів до себе під дулами автоматів і на хвилі боротьби з "бЕндерівцями"", - переконаний політик.

"Впевнений, ні "референдум", ні "рішення парламенту" не визнає ніхто, окрім, можливо, Абхазії, Південної Осетії, Придністров’я та самої Росії. Нажаль, у цій ситуації від української влади залежатиме не багато. Нам залишається лише вимагати від світу не просто "занепокоєння" і погроз, а конкретних кроків", - наголосив Балога.

Депутат вважає, що ЄС повинен застосувати військову блокаду Криму, щоб "жодна військова машина і жоден солдат РФ не зміг перетнути кордон Україні, ні морем, ні сушею, ні повітряним шляхом".

Балога також вимагає економічних санкцій щодо Росії.

"Я вже говорив, і ще раз наголошую, йдеться не про дріб’язок, а про такі кроки, як різке зменшення обсягів закупівлі російського газу європейськими споживачами "Газпрому". Російська Федерація має бути негайно виключена з усіх міжнародних організацій, принципи яких порушила, ввівши війська на територію України., - написав він.

"Історичні аналогії з серединою минулого століття більш, ніж очевидні. Якщо і цього разу світ закриє на це очі, то за кілька років тремтітиме уже вся Європа. Діяти потрібно негайно", - підсумував Балога.

Як відомо, за словами президента Європарламенту Мартіна Шульца, Євросоюз поки не застосовуватиме санкцій проти Росії через події в Криму.