“Ми забули про ключовий фактор – а де Янукович? Ми забуваємо, що фактично санкцію на введення російських військ в Україну дав Янукович, який зараз переховується в Москві і сидить на викрадених мільярдах”, - сказав Соболєв в ефірі програми “Шустер LIVE”.

Соболєв розкритикував українських депутатів за те, що вони не заарештували рахунків Януковича та його прибічників, на відміну від одноголосного європарламенту. Зокрема, депутат наголосив, що в парламенті є 210 регіоналів, які іноді не голосують разом з іншими парламентаріями за важливі для України рішення.

Нардеп зауважив, що парламент повинен терміново прийняти рішення про співпрацю з НАТО, проте він не може цього зробити через “п’яту колону”.

“Мене постійно стримують мої колеги, що ніяких дострокових виборів парламенту не може бути. А я вважаю, що якщо так далі себе парламент буде вести, це фактично буде парламент перебіжчиків і зрадників. Нас, таких, що пройшли від фракції УДАР, “Батьківщина” й “Свобода”, всього 169. Всі інші повинні визначитись: або вони живуть в цій країні і захищають цю країну, або вони бігають із фракції у фракцію, в залежності від того, чи Янукович тут, чи Янукович там”, - заявив Соболєв.

На його думку, якщо ситуація в парламенті не зміниться, необхідно проводити і президентські, і парламентські вибори.

Читайте також:У нас є багато героїв, але настав час говорити про зрадників, — Соболєв

Окрім того, депутат від “Батьківщини” застеріг від введення військового стану, бо це “тільки на руку Росії”, адже таке рішення не дозволить провести президентських виборів 25 травня.