Таку думку висловив політолог Сергій Таран, пише "Радіо Свобода".

"Звичайно, в цьому можна шукати і піар, але, якщо піар буде полягати в тому, що влада розказуватиме, як вонабореться з корупцією, і як вона готова саджати чиновників, яких сама призначала, то це буде непогано", – каже експерт.

Читайте також: Політолог припустив, що Бочковського затримали через Коломойського

На запитання, чи не виглядатиме таке демонстративне затримання дивним для партнерів України з ЄС, політолог сказав, що такі кроки не зашкодять, якщо залишаться винятком, а не правилом.

"Якщо один раз таке відбудеться, то це не стане проблемою для іміджу чиновників. Але якщо таке відбуватиметься регулярно, тоді, безперечно, постане питання, що не на засіданнях Кабінету міністрів повинні заарештовувати чиновника", – зазначив Таран.

Він додав, досі, попри обіцянки і заяви, країна не знала жодного прізвища заарештованого високопосадовця, пов'язаного конкретно з корупцією.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Кабінету Мінстрів України затримали голову ДСНС Сергія Бочковського. Як повідомили слідчі, його підозрюють у корупційних схемах. Крім того, затримали першого заступника голови ДСНС Василя Стоєцького. Слідчі вивели обох чиновників із залу засідань в наручниках.