“Ситуація складна. Щойно мені телефонували: в частині Луганської області, яка підконтрольна українській армії, немає світла, тому що йдуть бої за Щастинську ТЕС. Це дуже стратегічний об’єкт Луганської області”, — сказала Верігіна в ефірі телеканалу новин “24”.

Кандидат у депутати від “Батьківщини” зазначила, що вірить у те, що бойовики не захоплять ТЕС, але якщо це все-таки трапиться – гуманітарна катастрофа неминуча.

Луганщина відірвана від енергопостачання всієї України і… електроенергія надходить саме зі Щастинської ТЕС. Ми повинні її захистити,
— наголосила Верігіна.

Зазначимо, сьогодні ввечері видання Informator.lg.ua повідомило, що у місті Щастя горить ТЕС.

“Жителі Щастя повідомляють про великий стовп чорного диму, який видно в районі Луганської ТЕС. За попередніми даними, станція отримала ушкодження під час обстрілу, який почався приблизно годину тому (18:30 – “24”). Горить 11 трансформатор. Сили ЗСУ, що перебувають у Щастя, підняті по тривозі”, — йдеться в повідомленні.


Видання зазначило, що частково зникло світло в багатьох районах Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська. Також проблеми з електрикою є в Алчевську, Перевальську, Білокуракиному. Повністю зникло світло в Міловському, Біловодському та Новопсковському районах. Виникли проблеми з мобільним зв'язком.

Згідно з повідомленням співробітників РЕМ, електропостачання було відключено з Луганської ТЕС, оскільки загорівся трансформатор власних потреб. Співробітники ТЕС намагаються ліквідувати загоряння.

Зазначимо, Луганська ТЕС у місті Щастя поставляє Луганщині 92% електроенергії. Луганська теплоелектростанція, що забезпечує електроенергією майже всю Луганську область, з початку вересня перебуває на лінії фронту. Вогневі позиції бойовиків розташовані приблизно за 3 км від ТЕС. Бійці АТО протидіють диверсійним групам, що намагаються підійти.