"Це — влада, яка прийшла до влади не шляхом виборів, а шляхом озброєного захоплення влади, не за діючим законодавством, тож не може бути легітимною", — сказав він у коментарі телеканалу новин "24".

Водночас, він не вважає впливовими позиції своїх колег по партії, які вважають Олександра Турчинова законним в.о. президента, а Арсенія Яценюка — чинним прем'єром.

Думка кожного рядового депутата не має значення. Характеристику має дати Конституційний суд. За Конституцією, є 4 чіткі причини, за якими президент може бути відсторонений від влади: це — смерть, чого ми не спостерігаємо, бо він живий, це — хвороба, яка не дозволяє керувати країною, чого ми не бачимо, бо він сам прибув на прес-конференцію та провів її в адекватному стані, це — власна відставка, а на прес-конференції він сам сказав, що жодної заяви про відставку не писав і не збирається цього робити, і четверта причина — імпічмент, а цю процедуру у нашій країні не використали. Можна висказувати свою особливу точку зору, але є точний перелік причин, описаних у Конституції України,
— переконаний нардеп.

Читайте також: Герман каже, що Янукович виглядає жалюгідно

На запитання нашої журналістки, як він ставиться до припущень деяких ЗМІ (які посилаються на нардепа Олександра Волкова), буцімто на прес-конференції у Ростові-на Дону був двійник Віктора Януковича, Царьов сказав, що Янукович — живий.

Я уважно дивився прес-конференцію: інтонація, жестикуляція — його. І хоч наш президент дуже специфічний, це не дає мені приводу думати, що це інша людина. В Олександра добре розвинута фантазія, тому він так припустив. Я спілкуюся із багатьма своїми товаришами, які, на відміну від мене, бо я в Україні, перебувають у Росії, і вони спілкуються з президентом, і доволі часто. Вони можуть підтвердити, що він живий,
— каже Царьов.

А от на запитання, чи вірить він у повернення Віктора Януковича до України, Царьов сказав, що він "не астролог і не політтехнолог, тож не даватиме політичних прогнозів".

Нагадаємо, четвертий президент України знову вийшов в ефір з російського Ростова-на-Дону. Віктор Янукович прийшов показати усім, що він живий. Сказав, що дуже переживає за те, що відбувається в Україні.

Янукович вкотре заявив, що вважає себе єдиним легітимним главою української держави.