Обидва варіанти - повернення до Конституції 2004-го року та дострокові президентські вибори одразу зняли б напругу в суспільстві. Поверне країну до якогось балансу влади. Але чи погодиться на це Янукович? Обидва варіанти означають, що Янукович має позбавитись повністю або частини повноважень. Тому Янукович швидше за все погодиться на варіант конституційних змін, але без чітких термінів і без чітких механізмів. Вони будуть говорити про створення комісії, яка буде розглядати і обговорювати, – сказав експерт Сергій Таран в коментарі Gazeta.ua.

На думку політолога, час затягуватимуть до того ступеня, поки на будь-які зміни не залишиться часу, а Майдан не матиме жодної ролі. Таран рекомендує опозиції виходити на якісь рішення у парламенті.

"У парламенті треба голосувати за якісь перехідні положення, де буде дуже чітко прописано механізми і терміни змін до Конституції. Тому що голосувати просто за декларації – це ні за що не голосувати", – вважає Таран.

Дивіться також: Повернення Конституції 2004 року – шлях до вирішення кризи, — Кличко

Він також наголошує на важливості мобілізації вулиці, яка може бути ефективною навіть без захоплення будівель.

"Наявність вулиці - дуже важливий аргумент під час перемовин. Треба робити подальшу і ще більшу мобілізацію. Не обов'язково ця мобілізація має проявлятися у радикальних діях на вулиці чи силових варіантах. А просто мобілізація під мирні заходи, які б розповсюдились у регіонах. Не обов'язково має бути захоплення будинків. Можуть бути просто мирні акції", – пояснює політолог.

До слова, сьогодні протестувальники з Майдану підуть пікетувати засідання парламенту. Вимога людей – ухвалення змін до Конституції.