"З наших джерел у парламенті стало відомо, що депутатів від Партії регіонів зараз дуже активно "обробляють", у тому числі погрозами, проголосувати за кандидатуру Клюєва як прем'єр-міністра", - повідомила вона.

Оробець вважає, що призначення Клюєва прем'єром означатиме, що влада готова перейти до силового сценарію придушення акцій протесту.

Депутат переконана, що візит Януковича в Росію також спрямований на реалізацію силового сценарію.

"Остання його поїздка в Сочі коштувала нам євроінтеграції. Зараз він поїхав, щоб остаточно переконатися в підтримці силового сценарію "примуса до миру", - зазначила вона.

У зв'язку з цим Оробець, а також депутати Андрій Шевченко, Андрій Павловський, Олександр Бригинець (усі - "Батьківщина") і низка інших підписали й направили депутатам Ради від фракції Партії регіонів відкрите звернення із проханням запобігти реалізації силового сценарію.

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов каже, що Президент Віктор Янукович не пропонував кандидатуру Андрія Клюєва на посаду глави уряду.

Натомість захисник Юлії Тимошенко, екс-нардеп Сергій Власенко припускає, що главою уряду Віктор Янукович запропонує призначити Андрія Клюєва.