"За останні два дні, принаймні у моїй свідомості відклалось єдине – як би Янукович не старався бути добрим і щирим в стосунках з Путіним, ВВП все одно не прийме дружбу. Йому Янукович потрібен лише в якості трофею. Так само, як і Україна і наша державність", - написав Віктор Балога на Facebook.

"Але дивує інше - чому політикум мовчить? Чому мовчить ЮВТ (Юлія Тимошенко - "24"), чому мовчать лідери трьох опозиційних фракцій? Це не проблема лише Януковича. Був би на його місці хтось інший – великий демократ, чи кривавий тиран – ставлення було б таким самим. Бо це відношення до держави Україна як такої, яку у Білокам’яній не сприймають як самостійного суб’єкта зовнішньої політики", - вважає народний депутат.

Читайте також: Янукович та Путін нагадали про міцність зв'язку між Україною з Росією

На думку Балоги, ті, хто промовчав, не вважають заступатись за політичного опонента і чекає на підтримку Путіна у 2015 році.

"Але ви ж зрозумійте, що так все просто не буває. Усі, кого підтримував Путін, в підсумку були викинуті з політики. Не буду називати прізвищ, все й так зрозуміло", - додав він.

Читайте також: Януковичу загрожує повстання олігархів, – експерт

Політик підсумував, що в питаннях, які стосуються захисту держави, честі і гідності нашого народу, не повинно бути пихатості і поділу на владу і опозицію.

"Наша спільна позиція має бути однією: захищати державу, рухатись разом – влада, опозиція і народ – до Європи. Тоді ми будемо державниками", - наголосив Балога.