Янукович, на питання журналістів, чи не розглядає він ймовірний варіант помилування Тимошенко заради прискорення підписання Угоди про асоціацію з ЄС заявив, що українська сторона не може не реагувати на критику, яка сьогодні лунає, зокрема, з боку Євросоюзу.

“Це питання є дуже болючим для нас. Потрібен час, щоб знайти відповідь на це питання, для нас дуже важливо, щоб рішення, які будуть прийматися найближчим часом, вони приймалися в межах існуючого законодавства, в юридичній площині”, – сказав Янукович й додав, що наразі визначальною у цій справі є політична складова.

“І як зняти це питання – ми повинні думати, ми повинні думати і вирішувати спільно з нашими партнерами”, – додав він.

Нагадаємо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.