Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Інтер", передає прес-служба УДАРу.

"Очевидно, що людина, на руках якої кров, втратила легітимність і не може бути президентом України. Тому Янукович має піти у відставку негайно. Це було б з його боку справедливо написати таку заяву. Ми будемо вимагати, щоб Україна отримала владу, яка має підтримку у суспільстві", - сказала Геращенко.

На її думку, саме влада своїми діями спровокувала протистояння у державі.

"Ми сьогодні бачимо в країні безлад, до якого довела влада, некерованість країни, і вина за це лежить на президентові. Якби всі сьогоднішні рішення були ухвалені у Верховній Раді раніше, як наполягала опозиція, ми б уникли цього протистояння, в якому загинули сотні найкращих українських хлопців", - переконана Геращенко.

Нагадаємо, журналіст Дмитро Гнап зі сцену Майдану запропонував дати Вікторові Януковичу час до вечора суботи, щоб він пішов у відставку.

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош заявив, що допоки не буде виконана вимога про відставку Президента Віктора Януковича, "Правий сектор" виступатиме за єдність повстанського руху.

Під час виступів лідерів опозиції, зокрема, Віталія Кличка і Олега Тягнибока, люди освистали їх. Сотня самооборони поставила ультиматум: відставка Януковича до 10:00.