"Люди втратили страх і совість. Хто це організовує? Не ті, кому найважче живеться. Ті, кому найважче - вони мовчать, чекають, терплять", - сказав Президент України Віктор Янукович.

Президент прийшов до уряду, аби поговорити про наболіле - реформи. Їх він чекав від міністрів, а ті підвели - план реформ в Україні виконаний наполовину, каже Янукович. Відтак, роздавав на горіхи конкретним міністрам.

Дісталось керівнику Міністерства охорони здоров’я Олександру Аніщенку за вакцини і їх закупку. Зауваження під час засідання були і до чільника оборонного відомства Михайла Єжеля за справи армійські. Слова критики звучали і на адресу головного освітянина Дмитра Табачника.

“Міністр не може налагодити нормальний діалог з керівництвом вузів і студентами. Треба, Дмитро Володимирович Табачник, припиняти ігри і реально займатися роботою", - сказав Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Наша сьогоднішня розмова не залишиться просто так - до кінця року, у 20-х числах грудня, ми ще раз проведемо моніторинг і подивимось, хто з якою швидкістю і якістю підходить до своєї роботи", - заявив Янукович.

Вказувати пальцем на двері конкретним міністрам Президент та Прем’єр не стали. Обмежились лише проханням скласти повноваження, якщо не можуть впоратись із обов’язками.