Про це йдеться в дорученні глави держави, яке опубліковане на його офіційному сайті.

Також до першого листопада 2011 року Азаров повинен внести зміни до Держпрограми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010 - 2015 роки та Енергетичної стратегії України до 2030 року.

"Затвердження плану заходів щодо збільшення питомої ваги вітчизняних рідких і газоподібних вуглеводнів в енергетичному балансі України на 2011 - 2012 роки", - йдеться в доручені.

Окрім того, прем'єр зобов'язаний до 31 грудня 2011 року залучити міжнародну технічну допомогу, інвестиції і кредити іноземних інвесторів на впровадження енергоефективних технологій та ощадливого споживання енергетичних ресурсів.

Також Янукович наказав Азарову постійно розповідати українцям про ощадливе споживання енергоресурсів, зокрема природного газу.

В той же час, президент доручив Клюєву, Бойку, Близнюку, Ярошенку та головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій провести до першого жовтня 2011 року аудит компаній, які здійснюють виробництво, транспортування та постачання теплової енергії споживачам.

Окрім того, регіонам Янукович наказав залучати кошти із небюджетних джерел, у тому числі коштів міжнародних організацій, для оптимізації системи теплопостачання населених пунктів шляхом закриття або модернізації нерентабельних об'єктів комунальної теплоенергетики.