"Я глибоко обурений тими подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності. Я засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей", — цитує Януковича прес-служба Президента.

Читайте також: Список зникликлих безвісти активістів Євромайдану

У своєм зверненні Президент нагадав, що кілька днів тому він перед усією країною заявив про підтримку громадянських ненасильницьких акцій.

Ті, хто не почули слова Конституції та Президента і своїми рішеннями та діями спровокували конфлікт на Майдані, — будуть покарані. Я вимагаю від Генеральної прокуратури України терміново надати мені та українському суспільству результати негайного та об’єктивного розслідування для належного покарання винних. Я підтверджую — ми єдині у виборі нашого спільного європейського майбутнього,
— звертається Янукович.

Він також переконує, що усі зусилля влади спрямовані на подолання кризових процесів, зміцнення економіки України, покращення життя людей. Янукович закликав українців долучитися "до цього відповідального завдання".

Читайте також: Підсумки тижня: Євромайдан став однією із топ-тем у світових ЗМІ

"Кожен має докласти максимальних зусиль до зміцнення нашої держави та об’єднання нашого суспільства. Переконаний, саме такий підхід дозволить нам досягнути бажаних цілей і не допускати більше конфліктів та протистояння в суспільстві. Вірю у вашу мудрість та готовність до спільної роботи заради нашого європейського майбутнього", — додав він у зверненні.

Як відомо, сьогодні вранці "Ягуар" оточив Майдан, "беркутівці" розпочали розгін після 4 ранку, коли тут було кілька сотень людей. "Беркут" бив людей кийками, повалював на землю, заламував руки, люди втікали і ховалися у подвір'ях будинків. Є багато поранених. Деяких активістів повезли до райвідділку.