Про це повідомляє УНН з посиланням на портал Euobserver.

За інформацією ЗМІ, українські політики і бізнесмени спробують оскаржити в суді правомірність введення санкцій проти них, які заморозили їх європейських активів.

На сайті Європейського суду доступні три справи позивачів під прізвищем В. Янукович, ініційовані проти Ради Європи 14 травня.

Крім колишнього українського президента, до Люксембурзького суду також звернулися колишній радник Януковича Андрій Портнов - його справу було отримано в суді 29 квітня, колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров і його син Олексій - дві справи від 12 травня.

Український бізнесмен Сергій Курченко, який потрапив під санкції ЄС за зв'язки з режимом Януковича, також подав заяву. Зареєстровані також позови від Андрія Клюєва (колишній глава адміністрації Януковича) і його брата, бізнесмена Сергія Клюєва. Всі позивачі будуть намагатися домогтися від суду анулювання введених проти них санкцій Брюсселя.

Російське інформагентство ИТАР-ТАСС поширило нову заяву екс-президента України Віктора Януковича, у якій він наголошує, що вибори замість стабільності і миру принесли народу лише смерть і страждання.