Як повідомляє прес-служба Президента, такими є результати переговорів робочої групи з врегулювання політичної кризи та Президента України з опозиційними лідерами.

“На пропозицію лідерів опозиції щодо звільнення вже затриманих осіб Глава держави запропонував Генеральному прокурору України вийти з пропозицією до судових органів про зміни запобіжного заходу, не пов'язані з попереднім ув'язненням. Для забезпечення цієї пропозиції лідерів опозиції Генеральний прокурор і Міністр внутрішніх справ уже зробили свої заяви, якими запропонували, власне, зробити те ж саме. У зв'язку з цим, лідери опозиції мають негайно забезпечити повний відхід людей з вулиці Грушевського і припинення будь-яких протиправних дій”, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Янукович погодився на пропозицію прийняття закону про амністію для звільнення від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи.

“Ми вважаємо, що можна було б піти і підтримати фракціями більшості це рішення за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень в усіх куточках нашої країни, у тому числі на Майдані Незалежності”, - заявив Перший заступник Глави АПУ Андрій Портнов.

Нагадаємо, як повідомила міністр юстиції Олена Лукаш, Віктор Янукович запропонував під час переговорів лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку пост Прем'єр-міністра, лідеру фракції "УДАР" Віталію Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.

Переговори між Президентом України Віктором Януковичем та лідерами опозиції будуть продовжуватися за домовленістю сторін.