"Цього року ми маємо суперечливі почуття. З одного боку, треба привітати Угоду про асоціацію, але ми маємо проблеми з політичними обставинами – це вибіркове правосуддя, справа Тимошенко... Питання до вас ось яке – як ви думаєте впоратися з цими проблемами і відкрити новий розділ перемовин з ЄС після виборів?", – запитав українського Президента Кваснєвський.

На що Янукович відповів: "Ми будемо продовжувати той шлях, який ми обрали і проголосили – шлях реформ, модернізації країни. Ми цим шляхом йдемо 2,5 роки і ми бачимо, що цей шлях йде на користь українському народу".

А на додаткове питання, чи є якісь конкретні деталі стратегії, Янукович перерахував, що під час його президентства було прийнято податковий, бюджетний та кримінально-процесуальний кодекси.

"Продовжувати?", – перепитав наприкінці Янукович.

"Сьогодні стабільна гривня. Інфляція сьогодні відсутня. Є невеличка дефляція", – заявив Янукович, розпочавши говорити про економічну ситуацію.

А вже опісля конференції із українським Президентом трапився невеликий конфуз: після останніх слів Кваснєвського, Янукович, прем’єр Туреччини Ердоган та ведучий підвелися. Кілька людей, зокрема екс-держсекретар США Кондоліза Райс, одразу підійшли до Ердогана, та з Януковичем вона навіть не привіталась. Також із невідомої причини Райс не з'явилася на групове фотографування учасників конференції, через що присутні перепитували "Де Кондоліза Райс?". Організатор заходу Віктор Пінчук пожартував: "Вона приєднається до нас після виборів".

До слова, сьогодні, 14 вересня, український президент Віктор Янукович заявив, що євроінтеграція України останнім часом сповільнилася через появу додаткових питань Євросоюзу до України, та вони будуть зняті після виборів до Верховної Ради.