Про це політолог розповів УНН.

На думку Павла Нусса, Янукович не боїться дострокових президентських виборів, бо впевнений у своїх рейтингових показниках, окрім того, він покладається на відсутність консолідованості опозиційних сил щодо єдиного кандидата.

“Не треба недооцінювати можливості Президента, він абсолютно впевнений в своєму рейтинговому показнику, який дає підстави розраховувати на перемогу після оголошення дострокових виборів. За підрахунками експертної групи його офісу, Янукович навіть сьогодні залишається найвпливовішим та рейтинговим політиком, а щодо його політичних опонентів, то вони розподіляють непогані цифри, але між собою. Вони спираються на універсальну соціологію. Тобто, відсутність єдиного лідера об’єднаних опозиційних сил демобілізує виборців, а в випадку їх опонента навпаки мобілізує. На сході, та в частині центральної України альтернатива Януковичу відсутня”, - вважає експерт.

Політолог також зауважив, що зараз в оточенні Януковича відбуваються непорозуміння, і парламентські вибори могли б збалансувати депутатський склад ПР між групами впливу.

Читайте також: Янукович говорив не тільки про розпуск, а й про президентські вибори, — Олійник

“Підсумовуючи, хочу додати, що нас не має здивувати відставка Президента за своїм бажанням та розпуск парламенту, як політико-правове рішення сторін вже в найближчий час”, - резюмував Павло Нусс.

Нагадаємо, депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець повідомив, що на закритому засіданні фракції Партії регіонів Президент Віктор Янукович погрожував депутатам розпустити парламент. Пізніше спікер Володимир Рибак підтвердив цю інформацію.