"Більшість законів ухвалять цього тижня. Ті закони, які залишаться на вересень, потребують експертної оцінки, в окремих випадках – Венеціанської комісії", – пояснив після завершення саміту президентів країн Вишеградської четвірки у Віслі Віктор Янукович.

В цьому випадку, за словами українського глави, йдеться про закон про прокуратуру, а також ті законопроекти, які стосуються внесення змін до Конституції України.

"На вересень, я сподіваюся, що також і ці закони будуть ухвалені разом із законами, націленими на зміну Конституції – тими, які пройшли вже сьогодні відповідні внутрішні процедури", – зауважив Янукович.

Він наголосив, що Україна розуміє поставлені перед нею вимоги і сподівається виконати їх до листопадового саміту у Вільнюсі.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила декілька так званих євроінтеграційних законів. Депутати підтримали пропозиції президента до законопроекту про вдосконалення захисту персональних даних, а також - проголосували за законопроект про громадське телебачення і радіо.