Так, президенти взяли участь у освяченні дзвіниці Святого рівноапостольного князя Володимира, яка належить Володимирського собору, що на території Національного заповідника "Херсонес Таврійський". Молебень на честь події провів митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

Читайте також: Путін не збирався ставати творінням олігархів, — історик

Також глави країн поклали квіти до Меморіалу героїчної оборони Севастополя 1941-1942 років. Потім вони вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Володимир Путін та Віктор Янукович також виступили з нагоди спільного святкування Дня флоту.

Читайте також: Янукович побачив потребу відродження християнських цінностей

Президент РФ переконував, що сьогоднішній спільний парад двох флотів "символізує міцність співдружності обох флотів і відданість традиціям предків". Також він сказав, що "спільні корені, культура і релігія" Росії та України особливо відчутно сьогодні, коли святкують 1025-річчя хрещення Русі.

Щодо Віктора Януковича, то він говорив про великий потенціал співпраці флотів обох країн та про особливу дружбу між Україною та Росією, яку відчутно у Севастополі.

Читайте також: Кортеж Януковича мало не потрапив в аварію [Відео]

"Сьогодні воєнні кораблі України та Росії борт об борт несуть вахту біля Кримських берегів. Це демонструє глибокий зміст наших братських стосунків з Російською Федерацією", - сказав президент України.

Нагадаємо, Володимир Путін зараз перебуває в Україні з офіційним візитом. Нагодою для приїзду стали святкування 1025-річчя хрещення Русі та святкування Дня флоту, який 28 липня проходить одночасно в Україні та Росії.