"Крім зусиль, спрямованих на відповідальний контроль за роботою АЕС, в основі політики України у сфері ядерної безпеки також лежить принципова позиція нашої держави щодо необхідності зміцнення міжнародного режиму ядерного нерозповсюдження", — написав Віктор Янукович у статті "Один Світ. Одна безпека", опублікованій у вівторок, 19 квітня, у французькій газеті "Фігаро".

"Україна, яка свого часу зробила вагомий внесок у справу глобального ядерного роззброєння, продовжує демонструвати відповідальну політику в цій сфері. Виходячи з політичних зобов'язань, прийнятих на Вашингтонському саміті в квітні 2010 року, з території України у минулому році була вивезена значна частина високозбагаченого урану. Загальний обсяг вивезених ядерних матеріалів склав 106 кілограмів", — підкреслив у свої статті Янукович.

"Наша держава залишається вірною своїм зобов’язанням з вивозу залишку високозбагаченого урану до проведення в квітні 2012 року наступного Саміту з ядерної безпеки в Сеулі", — підкреслив він.

«Наша держава залишається вірною своїм
зобов’язанням з вивозу залишку високозбагаченого
урану до проведення в квітні 2012 року наступного
Саміту з ядерної безпеки у Сеулі
».

— Президент України Віктор Янукович

"Як Президент країни, яка постраждала під час найбільшої техногенної ядерної катастрофи, закликаю всі держави до діалогу. Прийшов час об’єднати зусилля. У нас один світ, і в ньому потрібно знайти гармонійне поєднання технологічного прогресу з необхідними гарантіями безпеки. Без цього людській цивілізації не обійтися", — підкреслив Президент України.

"Упевнений, ми здатні зробити так, що атомний вогонь зігрівав, але не обпалював", — відзначається в статті.