Пообіцяв - відродження і розвиток вугільної галузі - буде пріоритетом держави. Гірникам натомість дав завдання - щороку нарощувати видобуток на 10%, аби наблизитися до заповітної цифри.

“Ми поступово наближуємося до тієї заповітної цифри, яку багато разів озвучували останнім часом – не менше 100 млн. вугілля, але для того, щоби це було виконано, ми повинні щорічно збільшувати видобуток на 10%, це реально”, - каже Президент України Віктор Янукович.

Загалом же, життя вуглярів налагоджується - переконує Президент. Каже, побачив це по настроях людей і нагадав, що цьогоріч зарплата гірників зросла на 30%. Жити стане ще краще - запевняє Гарант, бо допоможуть китайці.

“Надалі ми збираємося збільшити приток китайських інвестицій в нашу вугільну промисловість до мільярда доларів США. Відповідний протокол підписаний”, - каже Президент України Віктор Янукович.

Втім, не все так райдужно, як намалював Глава держави. Під час візиту Президента громадська організація "Союз шахтарів-інвалідів і потерпілих на виробництві" мала намір провести мітинг, аби звернути увагу на безпеку праці на копальнях. Втім, Луганський окружний адмінсуд акцію заборонив.