“Зараз прийшли ламати загорожу ті, хто отримав за рішенням суду пенсію в розмірі 30 тис. грн. Тому потрібно зірвати стабільність фінансову в Україні, зірвати політичну стабільність, починати виходити всім на вулицю з вилами і ділити все, що є?”, - каже Президент України Віктор Янукович.

Сотні чорнобильців, що зібрались під стінами Кабінету міністрів отримали вказівку - розходитись. Соціальний міністр Сергій Тігіпко лише з другої спроби зміг домовитися з протестувальниками. Перша зранку була невдалою. Урядовець пообіцяв, що врахує побажання чорнобильців і буде розбиратися з кожним ліквідатором щодо розміру його пенсії - окремо. Почувши те, що хотіли, організатори протестів попросили людей розійтись, однак ті не поспішають - хочуть побачити всі домовленості на папері та з мокрою печаткою.

За словами Віктора Януковича, після судових рішень, з рахунків казначейства зняли 6 мільярдів гривень. Вимоги чорнобильців, нагадаємо, незмінні: уряд має відкликати свій законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень. Цей документ позбавляє пільг чорнобильців та ще 16 категорій громадян.