"Пiдписання Угоди про асоцiацiю та зону вiльної торгiвлi залишається нашим прiоритетом i завданням на цей короткий перiод часу – до листопада 2013 року. Ми добре розумiємо, що окремим питанням нам треба знайти прогрес, набагато бiльший, нiж вiн є нині", – сказав Янукович.

Фюле наголосив, що і Київ, і Брюсель мають зробити все можливе, щоб не втратити шансу підписати Угоду про асоціацію цього року.

"Нам краще зробити все можливе, щоб не дати цій можливості піти, тому що за допомогою цієї надзвичайно важливої угоди ми не лише зможемо розвивати наші відносини на значно вищому рівні. Це також буде нова основа, яка буде юридично обов’язковою для обох сторін, і це буде вперше, коли настільки амбітна угода буде укладена з нашими партнерами", – сказав Фюле.

Нагадаємо, єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле сьогодні зустрівся з Віктором Януковичем.

Фюле вважає, що наразі в України з'явилась реальна можливість підписати Угоду про асоціацію з ЄС і зараз найголвніше для нашої держави, не втратити її.

Він також зазначив, що Україна має час до листопада для підписання угоди з ЄС.