Про це він сказав на прес-конференції після завершення саміту президентів країн Вишеградської четвірки у Віслі (Польща).

"Переважна більшість законів буде прийнята на цьому тижні. Ті закони, які залишаться на вересень, потребують експертної оцінки, в окремих випадках - Венеціанської комісії", - повідомив глава держави.

За словами Януковича, йдеться, зокрема, про закон "Про прокуратуру", а також ті законопроекти, які стосуються внесення змін до Конституції.

"На вересень, я сподіваюся, що також і ці закони будуть прийняті разом з прийняттям законів, спрямованих на зміну Конституції - тих, які пройшли вже сьогодні відповідні внутрішні процедури", - сказав він.

Янукович додав, що Україна добре розуміє, що порядок денний, затверджений спільно з Єврокомісією, треба виконати до листопада.

"Ми з надією дивимося на майбутній саміт, який пройде в листопаді, і ми налаштовані на те, щоб ми виконали всі вимоги, які висунуті сьогодні до України", - сказав президент.

Нагадаємо, Віктор Янукович брав участь у саміті президентів країн Вишеградської четвірки на запрошення свого польського колеги Броніслава Коморовського.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада ухвалила низку так званих "євроінтеграційних" законів.