"Серед уроків 2013 року не можу оминути увагою виконання Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, що була підготовлена і схвалена Урядом згідно з моїм дорученням. Чому вона не стала основою для прискорення структурних змін? Чому не були забезпечені імпульси для формування передових сфер виробництва? На це запитання повинен відповісти Уряд", - цитує Віктора Януковича офіційне інтернет-представництво президента.

Глава держави додав, що цифри, відображені в показниках економічного зростання і ВВП, важко назвати позитивом від впровадження цієї Програми.

Ви (Уряд) особисто відповідальні за те, що непроста ситуація в реальному секторі ускладнила виконання бюджету і примусила нас брати додаткові кредитні кошти. Що це було? Прорахунки? Недопрацювання? Дайте мені відповідь на це питання, - сказав Янукович.

Президент наголосив на необхідності виконати Програму у 2014 році. Янукович закликав готувати це питання разом з розглядом бюджету на наступний рік вже в січні 2014 року.

До слова, Президент України Віктор Янукович сподівається, що держбюджет на 2014 рік приймуть не пізніше 16 січня наступного року.