"Але я вдячна Європейському Союзу, Сполученим Штатам Америки, світовій спільноті, і зокрема Президентам Пету Коксу та Олександрові Кваснєвському за їх наполегливу позицію і семимісячну гуманітарну місію щодо питання звільнення мого чоловіка з-за ґрат. Я вдячна усім людям як в Україні, так і за її межами за їхнє щире бажання бачити Юрія Луценка на волі хоча б з гуманних помислів. Я приєднуюся до їхньої місії", – написала Ірина Луценко у блозі свого чоловіка на "Українській правді".

Нагадаємо, наприкінці січня дружина ув’язненого екс-міністра МВС Юрія Луценка Ірина розповіла, що її чоловіку представники Партії регіонів пропонували написати заяву на амністування.

Вона одразу запевнила, що її чоловік не вчинив жодного кримінального злочину, тому він не буде просити помилування.

Як відомо, 18 лютого судді вирішили, що Луценко достатньо здоровий, щоб сидіти. Апеляційний суд Чернігівської області відмовився звільнити екс-міністра від відбування покарання за станом здоров’я. На засідання привезли й самого Юрія Луценка.

Днями, посилаючись на дані власних джерел, видання Gazeta Wyborcza повідомило, що під час зустрічі українського Президента із Президентами Польщі та Словаччини Броніславом Коморовським і Іваном Гашпаровичем у місті Вісла, Янукович пообіцяв звільнити екс-главу МВС Юрія Луценка.