"Уряд невідкладно розпочне виконання усіх положень Угоди одразу після її ратифікації Верховною Радою України 16 вересня. Росія намагалася зірвати ратифікацію, намагалася внести зміни до тексту Угоди, однак їй це не вдалося", — заявив під час зустрічі Яценюк.

Окрім того, Арсеній Яценюк і Жозе Баррозу обговорили питання фінансової та енергетичної співпраці між Україною і ЄС. Український прем’єр високо оцінив роль Президента Єврокомісії у створенні умов для реверсного постачання газу з держав ЄС до України, а також підтвердив прагнення України домогтися справедливої ринкової ціни на російський газ відповідно до спільних домовленостей Уряду і Європейської Комісії.

Також під час зустрічі Яценюк і Фюле підписали Угоду про фінансування програми "Підтримка громадянського суспільства в Україні", яка передбачає фінансування Європейським Союзом проектів з розвитку неурядового сектору на суму 10 мільйонів євро.

Нагадаємо, сьогодні під час форуму YES Яценюк пояснив, що Євросоюз дав Україні час на підготовку до впровадження Угоди про асоціацію, однак, ратифікація документу не відкладається.