"Я ні в якому випадку не хочу жодну людину звинувачувати в тому, що відбулося тоді при мовному голосуванні з опозицією. Так сталося. Ми можемо розбиратися. Тиждень перед тим ми виграли цей бій. Бій який? Билися реально. Те, що відбулось тоді, - перегорнута сторінка", - сказав Яценюк.

Він додав, що "друге читання не пройде так, як пройшло перше читання", так як опозиція обіцяє задіяти всі засоби і методи, для того щоб "це друге читання не пройшло".

"Ми можемо відтягнути це на день, на два, на три, на п’ять. Але якщо вони скупили 230 чи 240 голосів, вони мають реальну більшість, тому нам треба думати, що ми будемо робити у тому випадку, якщо станеться найгірше", - додав він.

Він сказав, що опозиції потрібно 226 голосів для того "щоб відновити справедливість".

"Які би вони закони не приймали, ми їх, по-перше, скасуємо, по-друге, ми змінимо Конституційний суд, і буде передача всіх функцій конституційної юрисдикції до Верховного суду України", - наголосив політик.

Нагадаємо, 5 червня Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відкрив сесію Верховної Ради. Депутати одразу прийняли у першому читанні "мовний" законопроект Колесніченка-Ківалова.